Artykuł promocyjny Opublikowany przez: IwonaSza 2013-08-07 11:55:24
Autor zdjęcia/źródło: Formaster
Woda bez smaku? To już przeszłość. Wszyscy odczuwamy potrzebę zaspakajania pragnienia i wiemy, jak szczególną rolę spełnia nawadnianie organizmu. Jednak wiele z nas nie zdaje sobie sprawy z tego, jak ważne jest spożywanie płynów odpowiedniej jakości: niezawierających sztucznych barwników, aromatów czy konserwantów, wzbogaconych zaś o dobroczynne dla zdrowia składniki. Poniżej radzimy, jak szybko i tanio przyrządzać zdrowe i smaczne napoje.
Jak słusznie podkreśla dietetyk, mgr inż. Agnieszka Kopacz: ,,Woda jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Zachodzą w niej wszelkie procesy metaboliczne. Woda umożliwia również usuwanie zbędnych produktów przemiany materii oraz toksyn. Jest ona rozpuszczalnikiem wielu związków np. witamin z grupy B oraz witaminy C, dzięki czemu sprzyja ich wchłanianiu. Niestety wraz z wodą mogą być również przyswajane substancje szkodliwe dla zdrowia, które kumulują się w organizmie np. metale ciężkie. Wodę pitną, kranową spożywamy regularnie przez wiele lat, dlatego ważne jest, aby było ona nie tylko pozbawiona zanieczyszczeń i całkowicie bezpieczna, ale również smaczna. Woda kranowa w Polsce spełnia kryteria bezpieczeństwa. Mamy coraz nowocześniejsze oczyszczalnie, jednak wciąż wiele do życzenia pozostawiają instalacje wodociągowe, które są przyczyną wtórnego zanieczyszczenia wody. Wpływa to na pogorszenie jej właściwości organoleptycznych takich jak: smak, zapach czy mętność. Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności zaleca, aby kobiety wypijały dziennie min. 2l wody, a mężczyźni 2,5 l”. Znaczną część tego zalecenia można spełnić, spożywając różnego rodzaju napoje. Ich bazą najczęściej jest woda, od której zależy smak i jakość tego, co pijemy, dlatego też warto dkryć sekret smaku w 3 krokach...
KROK 1. Wlej „kranówkę” do dzbanka filtrującego Dafi, a już po chwili otrzymasz czystą i smaczną wodę, jak ze źródła!
Orzeźwiający smak, świeżość i wysoka jakość to walory wody, które chcesz zapewnić swoim bliskim. Sięgnij zatem po dzbanek filtrujący marki Dafi, który każdego dnia dostarcza oczyszczoną i zdrową wodę. Filtrując ją podwyższasz jej jakość, a jednocześnie oszczędzasz czas i pieniądze. Dzbanki filtrujące pozwalają na nieustanne i racjonalne używanie wody kranowej, gdyż jeden wymienny co miesiąc filtr dostarcza od 150 do 200 l przefiltrowanej wody, w zależności od jej twardości. Filtry Dafi są również doceniane przez osoby dbające o ograniczanie odpadów z plastikowych butelek.
KROK 2. Przefiltrowaną w dzbanku wodę przelej do karafki Dafi, stworzonej po to, by serwowanie świeżej wody i ulubionych napojów na jej bazie było wygodne.
Czy pomyślałaś kiedyś o naczyniu, które zapewni wygodne serwowanie napojów, a jednocześnie będzie idealnie komponować się z każdym wnętrzem kuchni? Aby napój zachował swój aromat warto wykorzystać do tego celu designerską karafkę Dafi. To wygodne akcesorium, wykonane z wysokiej jakości szkła, sprosta gustom najbardziej wymagających. Wyposażona w wieczko w kolorze dzbanka, pozwala zachować świeżość, chroniąc nasz napój przed przenikaniem niepożądanych zapachów oraz zewnętrznych nieczystości. Smukła i starannie wykonana karafka z pewnością znajdzie miejsce w nowoczesnej jadalni, będąc dekoracją niejednego stołu.
KROK 3. Dodaj do karafki z przefiltrowaną wodą sok z wyciskarki Dafi i uzyskaj orzeźwiający napój, o wyjątkowym i niepowtarzalnym smaku oraz walorach prozdrowotnych.
Woda z dodatkiem soku z cytrusów nie tylko świetnie smakuje, ale też doskonale wspomaga różne diety m.in. odchudzające czy te typu detoks. Dzięki wyciskarce Dafi otrzymanie soku z cytryny, limonki lub pomarańczy będzie banalnie proste i precyzyjne, zapewnia to jej unikalny i ergonomiczny kształt. Dopełnieniem smakowych fantazji może być urozmaicenie wody z sokiem dodatkami z niektórych warzyw (np. świeżego ogórka), owoców (np. malin) oraz ziół (np. mięty).
ODKRYWAJ ŹRÓDŁO ZDROWIA
Według dietetyk, mgr inż. Agnieszki Kopacz: „Zapotrzebowanie na wodę jest tym większe, im większe jest spożycie białka, soli, błonnika, kofeiny czy alkoholu. Regularne picie wody hamuje apetyt, ułatwia trawienie, pomaga zwalczyć migreny oraz suchość skóry, zmniejsza ryzyko chorób takich jak: kamica nerkowa, choroba wieńcowa, nowotwory jelita grubego oraz pęcherza moczowego. Warto dodawać do wody owoce i zioła, gdyż zwiększamy w ten sposób jej wartość odżywczą oraz poprawiamy jej smak. Taka woda będzie również atrakcyjniejsza dla dzieci, które z natury preferują smak słodki”. Dzięki 3 krokom z Dafi będziesz zawsze mieć w zasięgu ręki napój dopasowany do własnych potrzeb i gustu, bez konieczności jego kupowania. Korzystając z odpowiednio dopasowanych filtrów, stylowej karafki i wyciskarki będziesz mogła śmiało stwierdzić, że woda zdrowia doda!
Dowiedz się więcej o naszych produktach oraz aktualnych promocjach: www.dafi.pl
Obejrzyj film:
Marietka 2013.08.10 11:45
mam juz jakis czas dzbanek Dafi - innej wody nie pijamy tylko tą z dzbanka!!!
Monika_Pe 2013.08.09 15:49
a czy przypadkiem takie filtry nie wypłukują z wody również wszelkich minerałów, które się w niej znajdują?
Madzia89 2013.08.09 09:19
Dokładnie. Takie urządzenia są warte swojej ceny. Zamiast kupować jakieś kolorowe, niezdrowe napoje, czy nawet wodę, w której często płacimy raczej za opakowanie, bo nie różni się niczy od tej z kranu, możemy mieć smaczniejszy napój i przygotować go we własnym zakresie ;)
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.